Към момента милиардерите сред професионалните спортисти са само трима -

...
Към момента милиардерите сред професионалните спортисти са само трима -
Коментари Харесай

Роджър Федерер, състоянието му и ще стане ли той първият тенисист-милиардер в света

Към момента милиардерите измежду професионалните спортисти са единствено трима - Майкъл Джордан, Флойд Мейуедър и Тайгър Уудс.

Преди края на тази година обаче в влиятелната група може да влезе и първият тенисист със положение, възлизащо на един милиард $ - легендата Роджър Федерер.

От Tennis.com разкриват, че все още Федерер се радва на положение, оценено на към 900 милиона $, като общите му доходи от спонсорства и шампионати са достигнали рекордните 93.4 милиона $ през 2019 година

Около 130 милиона $ от положението на тенисиста са пристигнали от спортни мероприятия, а остатъкът - от крупни спонсорства.

Най-големите пари на Федерер идват от договорите му с японската фешън марка Uniqlo, както и от партньорствата му с Rolex, Credit Suisse и Mercedess-Benz.

Според някои не би било неверно два твърдим, че носителят на 20 трофеи в шампионати от Големия шлем към този момент е в клуба на Уудс, Мейуедър и Джордан.

Причината за това е, че Федерер разполага с подписани контракти за спонсорство през идните месеци и години, възлизащи на над 200 милиона $. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР