Към момента Кристиян Бойков е обвиняем. Дали може да стане

...
Към момента Кристиян Бойков е обвиняем. Дали може да стане
Коментари Харесай

Адвокатът на Кристиян Бойков: Клиентът ни е невинен

Към момента Кристиян Бойков е обвинен. Дали може да стане очевидец, не е изключено. В случая би трябвало да се потвърди дали обвиненият е отговорен или почтен. Това разяснява в утринния блок на БТВ „ Тази заран " юрист Любен Казанлиев, който пази Кристиян Бойков по отношение на хакерската офанзива против Национална агенция за приходите.

Кристиян и Иван Тодоров имат служебни връзки. Той има вяра, че не е направил нещо, което да има директна връзка с закононарушението, в което го упрекват. Разполагаме с доказателства за това и занапред ще ги предоставим, сподели още юристът. За да има сложена задача и тя да е изпълнена би трябвало да има и потърпевши лица. Видно от доказателствата, които бяха тиражирани, всички посочени за потърпевши лица обявиха, че не са чували за компанията и за обвинените. Как може да има обвиняване за рекет следователно, запита юрист Казанлиев.

Във връзка с репликата: „ Ще смъквам държавното управление ", юристът съобщи, че всеки втори български жител вечер на ракия и салата смъква държавното управление. Това обвиняване е несериозно, разяснява бранителят.

Според Казанлиев извадените чатове не са от един чат и сред разнообразни участници. Става дума за обществен чат сред IT експерти. От чата излиза наяве, че компютърните специалисти се подиграват с позволената накърнимост на сървърите на Национална агенция за приходите. Имало е участник, който часове преди офанзивата против Национална агенция за приходите е разгласил информация за тази накърнимост. Във въпросния чат вземат участие към 50 души. Аз като юрист съм задължен да защитя клиента си, не да споделям истината. Прокуратурата би трябвало да потвърди виновност, посредством доказателства. Тя обаче манипулира данните, отбелязва юристът на Кристиян Бойков. Адвокатът изрази подозрение, че доказателствата са манипулирани от проверяващите.

Кристиян е подготвен да спомага. Той е почтен. Има изтекли данни, само че не е ясно кое е лицето, което го е направило. Той има вяра, че съдът ще го оневини, разяснява още юрист Казанлиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР