Към момента има сключените договори са на стойност около 1.4

...
Към момента има сключените договори са на стойност около 1.4
Коментари Харесай

Около 60% е изпълнението на програмата за иновации

Към момента има подписаните контракти са на стойност към 1.4 милиарда лева.по Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност ". Това значи осъществяване към 60-65% на програмата във връзка с подписаните контракти. Това се разбра от думите на зам.-министъра на стопанската система Александър Манолев пред Българска национална телевизия.

Той пресметна, че близо 500 хиляди лева се заплащат дневно на българските компании по програмата, а следва близо 3 хиляди компании да бъдат подкрепени с 400 млн. лева.

Манолев заяви, че до края на годината се чака по програмата да тръгне схемата с ваучери, която разрешава дребни компании да излизат на борсата. За такива планове те ще получат финансиране сред 20 и 50 хиляди лева От идната година пък се чака да тръгне схемата, по която претендентите ще могат да купуват бизнес модели и решения в областта на технологиите.

Предстои и началото на " най-важната " мярка. Тя е за млади компании - до 2 година, по която те ще могат да аплайват за общ запас от 67 млн. лева.

Все повече компании влагат в нововъведения и технологии, уточни Манолев.

Той заяви и че отвън това в министерството работна група доста интензивно напредва по това да се понижи администартивната тежест върху бизнеса. Това включва освен премахването на непотребни режими, само че и подаването и издаването на документи да става по електронен път, да има съгласуваност на системите на ведомствата, тъй че хората да не вървят " като куриери " сред тях.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР