Към момента има предложения от страна на концесионерите на 15

...
Към момента има предложения от страна на концесионерите на 15
Коментари Харесай

15 плажа предлагат безплатни чадъри и шезлонги

Към момента има оферти от страна на концесионерите на 15 плажа да дават на посетителите си това лята безвъзмездни чадъри и шезлонги против неплащане от тяхна страна на такса в бюджета за използването на пясъчните линии. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която в четвъртък дружно с сътрудниците си, отговарящи за земеделието и стопанската система Десислава Танева и Емил Караниколов показаха самодейността на държавното управление и бизнеса за основаване на онлайн платформа " Преоткрий България " за привличане на български и непознати туристи, която да се трансформира в непринуден стандарт за съблюдаване на противоепидемичните ограничения против ковид.

Кои са плажовете, които са съгласни да дават гратис чадъри и шезлонги против опростяване на дължимата концесионна такса за 2020 година, Ангелкова не уточни. Тя напомни, че в края на седмицата изтича срокът, в който частните стопани и наематели на плажовете ще кажат дали са подготвени да дават безвъзмездни или по-евтини плажни такъми против икономисване на дължимото хонорари в бюджета.

Ангелкова показа и самодейността " Преоткрий България " която се отнася освен за Черноморието, а и за цялата страна. Идеята е на тази платформа да се включат хотели и заведения за хранене и през нея да може туристите да вършат директни резервации за тях.

Караниколов добави,че платформата цели поощряване на туристите да летуват на българските курорти, само че и да пробват български храни и предписания. Комисия за защита на конкуренцията ще следи дали оповестеното на платформата подхожда на истината. Българската организация за сигурност на храните също щяла да следи дали се съблюдава доброволният стандарт.

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева заявява,че в България има задоволително качествени свежи артикули, с цел да се задоволят хотели и заведения, с цел да изпълнят доброволния стандарт на " Преоткрий България ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР