Към момента има несправедливост по отношение на България и Румъния

...
Към момента има несправедливост по отношение на България и Румъния
Коментари Харесай

Депутатите от София и Букурещ: Несправедливо ни третират за Шенген

Към момента има неправда във връзка с България и Румъния за присъединение към Шенгенското пространство, значима е взаимната поддръжка. Това сподели ръководителят на вътрешната комисия в Народното събрание Цветан Цветанов. Темата бе разисквана на среща сред Цветанов и Дорел Къпрар, ръководител на Комисията по защита, публичен ред и национална сигурност на Камарата на депутатите на румънския парламент.

"Северната ни съседка съблюдава своя ангажимент към НАТО и отделя към този момент две на 100 от Брутният вътрешен продукт за защита като по този начин изпреварва България в извършване на отговорностите си за рационализация на румънската войска. В рамките на година и половина са извършени няколко взаимни съвещания на вътрешните комисии на двете страни - в Русе и в Букурещ. Това, даде опция за надграждане на парламентарното взаимоотношение по тематика "Сигурност ", сподели Цветанов.

Той подсети, че от януари 2019 година Румъния поема председателството на Европейски Съюз и тематиката на българското председателство за Западните Балкани ще продължи и при румънското.

"И двете страни желаем да се присъединим, тъй като изпълнихме отговорностите си и продължаваме да ги изпълняваме във връзка с Европейски Съюз ", означи Дорел Къпрар.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР