Към момента е сравнително спокойна обстановката, но вече има закъснения.

...
Към момента е сравнително спокойна обстановката, но вече има закъснения.
Коментари Харесай

Три палаткови лагера променят движението на градския транспорт в София

Към момента е относително спокойна ситуацията, само че към този момент има закъснения. Опитваме се да подкрепяме най-вече градския превоз. Това сподели инж. Димитър Петров - Дирекция " Управление и разбор на трафика " към Столична община пред Българска национална телевизия.
Очакваме пик по различните направления на бул. Цариградско шосе. Заради новият палатков лагер при Софийския университет има нови линии със скъсени направления. Част от тролеите въртят на Одеон, друга на Оборище. Повечето направления са обезпечени, само че столичани да наблюдават измененията в Центъра за градска подвижност, посочи той.
При такива затваряния най-добре е да се употребява метрото. Избягвайте централната част на града. Следим всички паралелни пътища. Транзитът, който минава през града е добре да минава през Северната дъга и да се заобикалят централните елементи на града. 
Целодневно системата е автоматизирана, само че и сътрудниците наблюдават динамичността на придвижването в столицата, и при потребност се издърпват както зелени коридори и трасета в града. Приоритетно се следи придвижването на градския превоз, увери той.
Какви са измененията в градския превоз?
Променени са направления по линиите на публичния превоз поради затворения Орлов мост и кръстовището на бул. „ В.Левски “ и бул. „ Цар Освободител “.
Маршрутите на автобусни линии 9, 72, 75, 76, 84, 94, 184, 204, 304 и 604 и тролейбусни линии 1, 2, 4, 5, 7, 8 и 11 са отклонени:
- Линии № 9 и 75 въртят на Военна академиия
- Линии № 84, 184, 280 в посока Орлов мост въртят преди него и назад по маршрута.
- Линии № 72, 76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. „ Др. Цанков “, бул. „ П.Яворов “, по-късно са по маршрута им в двете посоки.
- Линия № 94 върти на ул. „ Гурко “ и назад по маршрута.
- Линия № 213 в посока „ Младост “ е отклонена по бул. „ Мадрид “,бул. „ Ситняково “ и по бул. „ Цариградско шосе “ по маршрута си.
Тролейбусите № 4, 5, 8 и 11 в посока Орлов мост стопират преди него и въртят там назад маршрута.
Тролейбусите с № 1, 2, 5, 7 и 8 в посока СУ „ Кл.Охридски “ са до кино Одеон и назад.
Тролейбус от линия 7 се движи от „ Люлин “ към Сточна гара, където върти назад
Тролейбусите № 1, 2, 4 и 11 са до ул. „ Оборище “ и бул. „ В.Левски “, където се завъртат назад и по маршрута им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР