Към момента държавата притежава като собственост само кейовата стена на

...
Към момента държавата притежава като собственост само кейовата стена на
Коментари Харесай

Христо Алексиев: Служебното правителство не е променяло концесионния договор на пристанище „Росенец

Към момента страната има като благосъстоятелност единствено кейовата стена на пристанище „ Росенец “ и акваторията, уточни пред публицисти Христо Алексиев  Христо Алексиев Христо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „ Международни, длъжностен вицепремиер по икономическите политики и министър на превоза и известията. Той съобщи, че служебното държавно управление не е променяло концесионния контракт на пристанище „ Росенец “. 

„ Целият гръб на пристанището е благосъстоятелност на „ Лукойл “ и в случай че страната приключи концесията, тя не може да оперира това пристанище и то ще би трябвало да приключи своята активност. Ако това се случи, съгласно него „ Лукойл “ няма да може да работи и ще се провокира следващата рецесия в областта на горивата. „ Това ще повлияе зле на стопанската система и инфлацията “, добави той.  

Алексиев означи, че концесията за пристанище „ Росенец “ е подписана през 2011 година с решение на държавното управление на Бойко Борисов за период от 35 години. „ Служебното държавно управление нито е променяло периоди по тази концесия, нито е удължавало периоди и не е променяло условия по самата концесия, по този начин както са контрактувани. Защо те са контрактувани по този начин е различен въпрос и би трябвало да се обърне внимание на това “, сподели той, представен от Българска телеграфна агенция. 

Служебното държавно управление направи всичко допустимо и принуди „ Лукойл “ да реалокира цялата своя икономическа активност в България, което даде опция на страната да си събере налозите, уточни още служебният министър на превоза. По думите му единствено в границите на пет месеца в държавния бюджет единствено от „ Лукойл “ са постъпили 180 млн. лв., което е два пъти повече от всички налози, събрани в страната за последните 15 години. 

Според него вследствие на това, че „ Лукойл “ е записал икономическата си активност в България, страната е имала задоволително принадлежности да следи ценообразуването и да оказва напън на „ Лукойл “ да смъква цени. Тези пари са останали в българската стопанска система и в българския бизнес, уточни още той. 

Добре е народните представители да се срещнат със Закона за концесиите и там ще видят, че прекратяването на концесия е безусловно в пълномощията на изпълнителната власт – на Министерския съвет, добави Христо Алексиев  Христо Алексиев Христо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „ Международни. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР