Към момента България не е в състояние да одобри преговорната

...
Към момента България не е в състояние да одобри преговорната
Коментари Харесай

Захариева: България не е в състояние да одобри преговорната рамка за Република Северна Македония във вида, в който се представя

Към момента България не е в положение да утвърди преговорната рамка за Република Северна Македония в този тип, в който се показва, съобщи в отговор на въпрос пред публицисти вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на, преди присъединяване си в съвещанието на парламентарната комисия по външна политика.

Тя напомни, че 10 на ноември следва съвещание на Съвета "Общи въпроси ", на което би трябвало да се утвърди преговорната рамка.

Захариева уточни, че в контракта за другарство и добросъседство от 2017 година има всички гаранции, стига да се извършва добросъвестно и от двете страни, само че за жалост нашата оценка е, че това не е по този начин, написа Българска телеграфна агенция.



Тя означи, че, макар многото спекулации в пресата в Република Северна Македония, нито сме желали смяна на конституцията, нито нашите искания са нови, нито сме оспорвали правото за самоопределение. Проблемът е, че договорът не се извършва добросъвестно съгласно нас, сподели министърът.

Захариева сподели, че екипите на министерствата на външните работи на България и Република Северна Македония са във всекидневни интензивни договаряния в опит да се решат конфликтните въпроси, тъй че да гледаме повече напред. Имаме време, само че е извънредно малко, добави тя. Както ние признаваме действителността, по този начин те би трябвало да признаят предишното, съобщи външният ни министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР