Към момента Агенцията за борба с градушките разполага с 13

...
Към момента Агенцията за борба с градушките разполага с 13
Коментари Харесай

Едва 1/3 от земеделските земи може да предпази Агенцията за борба с градушките

Към момента Агенцията за битка с градушките разполага с 13 000 противоградни ракети, заяви за БНР шефът ѝ Ваньо Славеев.

Той уточни, че от началото на сезона 16 пъти са атакувани градоносни облаци, като са изстреляни над 500 ракети.

Според него се чака увеличение на силата и честотата на тези естествени феномени. По тази причина евентуално броя на ракетите непрестанно ще пораства, предвижда Славеев.

Той акцентира, че ведомството му покрива едвам 17 милиона дка от територията на страната, като единствено 1/3 от тези площи са обработваеми земи.

Славеев изясни, че повода за съществено потърпевшите от градушката стопанства в Българене е, че сега територията на селището е отвън обсега на градозащитата.

Припомняме, на 6 май в няколко региона на Централна северна България падна мощна градушка. Най-пострадало се оказа село Българене, където са унищожени всички персонални стопанства и посеви на полето, откакто там паднаха ледени зърна с размера на орех.

Ден по-късно беше образувана комисия към регионалната и общинската работа " Земеделие ", която да извърши оценка на вредите на място.

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов персонално посети опустошеното плевенско село и увери хората, че ще получат обезщетение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР