Към месеците април-май се очаква на пазара да има четири

...
Към месеците април-май се очаква на пазара да има четири
Коментари Харесай

Богдан Кирилов съобщи кога ще започне масовата имунизация срещу COVID-19 у нас

Към месеците април-май се чака на пазара да има четири утвърдени ваксини против COVID-19 и тогава да стартира всеобщото ваксиниране на популацията. Това съобщи в предаването „ Неделята на Нова” шефът на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов.

"Можем да достигнем 2 млн. ваксинирани българи единствено със декларираните дози от Пфайзер и Модерна ", сподели още той.

Още на следващия ден ще има нова доставка на ваксини от Пфайзер - 14 040 дози. На 1 февруари ще има още една доставка от над 35 00 дози. Така здравните управляващи у нас чакат да бъдем обезщетени за по-малкото получени при предходните доставки.

"Доставките на имунизациите не зависят от нас, а от производителите ", заяви Кирилов.

От имунизациите на Pfizer и Mоderna страната ни е декларирала към 5 млн. дози.



Следващата седмица страната ни чака и решението на Европейската организация по медикаментите за Оксфордската ваксина, съобщи шефът на Изпълнителната организация по медикаментите.

За третата ваксина се чака да има утвърждение още идната седмица и през февруари да стартират доставките. За четвъртата ваксина упованията са скоро процедурата да влезе във заключителен стадий и да се получи позволение за приложимост.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР