Към края на работния ден на парламента, в който тече

...
Към края на работния ден на парламента, в който тече
Коментари Харесай

Преговори няма, мандалото хлопва

Към края на работния ден на Народното събрание, в който тече надзор с отговори на въпроси на министри към момента няма коментар нито от ГЕРБ-СДС, нито от ПП-ДБ дали и по кое време ще продължат договарянията за кабинет.

Днес изтича срокът, който Бойко Борисов даде на „ Продължаваме промяната – Демократична България “, с цел да отговорят дали ще одобряват да продължат ротационното ръководство.

От ГЕРБ не се пробваха да вкарат оферти състав на държавно управление за гласоподаване в пленарната зала още през днешния ден.

От своя страна министър председателят в оставка Николай Денков отхвърли опцията – в Народното събрание да се гласоподава само Мария Габриел да стане министър председател.

Междувременно още една партия в границите на коалиция ПП-ДБ разгласи, че няма да поддържа кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС. Съобщението идва от Средна европейска класа, която има един депутат – водачът Константин Бачийски.

„ Категорично заявяваме, че няма да подкрепим държавно управление отпред с министър председател от ГЕРБ, тъй като която и да фигура да бъде посочена, то очевидно зад нея наднича Борисов, с наложения в страната 12-годишен модел на ръководство “, се споделя в известие от пресцентъра на партията.

Преди дни заявление, че няма да поддържат държавно управление с мандата на ГЕРБ направиха и от „ Зелено придвижване “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР