Към края на октомври заформяме дефицита за 2022 г. от

...
Към края на октомври заформяме дефицита за 2022 г. от
Коментари Харесай

Христова: Вече сме на дефицит, няма излишък в бюджета

Към края на октомври заформяме недостига за 2022 година от харчене на бюджета. Към 31 октомври към този момент сме на недостиг, няма остатък в бюджета. Това съобщи за пред NOVA Христина Христова, някогашен обществен министър.

По думите ѝ приходите са изостанали по отношение на инфлацията, изключително минималната заплата.

" Цената на задълженията, по които желаеме да вземем заемите, се повишава. Това демонстрира намаленото доверие в качеството на ръководство на страната. Програмата за подкрепяне на бедните с отопление е нелоша. Даването на по 400 лв. еднократно на непопадналите в кръговете за подкрепяне също е добра концепция. 310 000 семейства се подкрепят ", сподели тя.

Според Емил Димитров, някогашен министър на околната среда, всеки месец сме с към 1 милиарда обратно.

 istock istock

" С 15 милиарда обратно сме и да приемем същия бюджет. Дългът е изработен в огромната си част, от кое място чакаме огромни доходи, с които да ги компенсираме? ", попита той. И добави, че България заплаща два пъти за войната - със скъпите горива и с парите, които е трябвало да дойдат у нас, а са отишли за Украйна.

" Мярката от 25 стотинки ще е обективна и за енергоизточниците от Америка. Да обложим газа от техните компании и газът им да е по-евтин. Защо отстъпката не се дава на компаниите, с какво са по-лоши? За да се понижи цената, би трябвало да се понижи Данък добавена стойност или акциза на горивата ", уточни Димитров. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР