Към края на 2018 г. американският петрол може да достигне

...
Към края на 2018 г. американският петрол може да достигне
Коментари Харесай

"Елана трейдинг": Златото и българските акции имат потенциал за растеж през 2018 г.

Към края на 2018 година американският нефт може да доближи 70 $ за барел, а сортът брент - 75 $

Още по тематиката
България ще емитира 25-годишни ДЦК за 100 млн. лева

Това са най-дългосрочните облигации за годините на прехода
18 яну 2018
Десетте акции на 2018 година

Анализаторите чакат 10% растеж на SOFIX и залагат още веднъж на традициционно откритите към вложителите компании
5 яну 2018
Eвтините пари свършват, ами в този момент?

Как краят на количествените облекчения ще се отрази на финансовите пазари, активите и тяхната рентабилност
1 яну 2018 " Очакваният растеж от 15% на показателя SOFIX ще бъде подсилен от подобрението на финансовите резултати на фирмите в икономическа среда на напредък с бързи темпове. "
Цветослав Цачев, основен капиталов съветник в " Елана трейдинг " Добра година за българската стопанска система и капацитет за растеж при акциите на БФБ - София. Това чакат анализаторите от " Елана трейдинг " в годишните си стопански и финансови прогнози.

" Очакваният растеж от 15% на показателя SOFIX ще бъде подсилен от подобрението на финансовите резултати на фирмите в икономическа среда на напредък с бързи темпове ", счита Цветослав Цачев, основен капиталов съветник в компанията. Същите са предвижданията и за повишаване на европейските акции, а златото последователно може да доближи до 1450 $ за тройунция. Американският фондов пазар е на върхове, които слагат опасности от мощни корекции пред вложителите, като те би трябвало да имат поради поевтиняването на $, с цел да лимитират валутния риск.

Според специалистите еврото влиза в повтаряем интервал на повишаване, а през годината добре ще се показват ресурсните валути като австралийския и канадския $. Цената на петрола ще се движи над 70 $ през 2018 година, само че анализаторите означават, че суровината към момента е подобаваща за спекулативни вложения, а не за дълготрайни.

По-голям растеж на българската стопанска система

Анализаторите считат, че българската стопанска система ще продължи да пораства с бързи темпове и има капацитет да надскочи равнището от 4.5%. Доходите също ще продължат да се повишават, като това ще съставлява съществено предизвикателство за неефективните компании. Причината е, че дефицитът на работна ръка е главният проблем за промишлеността, като той ще остане на дневен ред през идващите няколко години. Постепенното повишаване на инфлацията евентуално ще докара до търсенето на по-висока рентабилност за спестяванията в България и ориентиране на повече капитали към бързо растящите активи.

Оптимизъм за БФБ

Основният борсов показател SOFIX на борсата в София се увеличи с 15.5% през 2017 година Макар да има повишаване на оценките на фирмите в него, той към момента е на по-ниски цени спрямо районните и интернационалните измерители, което приказва за капацитет за иден напредък. Очакваният растеж от 15% на SOFIX през тази година ще бъде подсилен от подобрението на финансовите резултати, неналичието на огромни продавачи и инфлационните процеси в стопанската система на България, които ще накарат от ден на ден капитали да търсят рисковите вложения.

Дългосрочните вложители може да получат рентабилност от дивиденти в размер на 3% годишно, като тези компании са освен постоянни платци, само че и измежду най-стабилните и добре растящи на пазара. Българските акции могат да отчетат и по-високо повишаване по отношение на постигнатото през предходната година, за което са нужни положителни вести като възстановяване на нормата на облага, вложения и разгръщане на нови пазари. Растежът на стопанската система и новите планове за развиване на финансовия пазар са залог за подтик в тази посока.

Еврото – в интервал на повишаване, само че с едно мислено

Миналата година стартира с достигнатото безусловно дъно на еврото за този стадий на пазарния цикъл и приключи на най-много от 1.20 $ за евро. Това е без подозрение знак за превръщане на курса и за нахлуване на еврото в повтаряем интервал на повишаване. Фокусът е върху темповете на напредък на Брутният вътрешен продукт и разликата в цените на стоките и услугите, които ще доведат до курс от 1.35 EUR/USD. Това ниво е изцяло достижимо в границите на една година при продължение на растежа на валутата, считат от " Елана трейдинг ".

Валутните трейдъри би трябвало да наблюдават деликатно и нивото от 1.10 EUR/USD. Такъв спад на единната валута не би трябвало да се изключва и би бил атрактивна опция за покупки на евро в дълготраен интервал. Инвеститорите в доларови активи с небосвод от най-малко 3 години е добре да проучат опциите за ограничение на валутния риск и да имат своя тактика във връзка с поевтиняването на американската валута. Поскъпването на суровините през 2018 година дава обещание добър интервал и за ресурсните валути като австралийския и канадския $.

Петролът гледа над кота 70 $

Анализаторите от компанията виждат петрола като умозрителен инструмент и през тази година. Суровината доближи най-високите си цени за последните три години с помощта на търсенето през зимния сезон, ограничавания рандеман на страните от ОПЕК и Русия, както и на изоставането в растежа на производството в Съединени американски щати макар повишаването на нефта.

Събитието за годината ще бъде продажбата на дял от саудитската компания Aramco, което ще раздвижи интереса към бранша. Засега е по-вероятно това да накара Саудитска Арабия и ОПЕК да поддържат цената на петрола по-висока, в сравнение с да ускори интереса към акциите на огромните американски компании и бранша като цяло. Към края на 2018 година американският нефт може да доближи 70 $ за барел, а сортът брент - 75 $.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР