Към грешките, допуснати още при проектирането, се наслагват наклонът на

...
Към грешките, допуснати още при проектирането, се наслагват наклонът на
Коментари Харесай

ВиК обясни причините за голямата авария във Варна

" Към грешките, позволени още при проектирането, се наслагват наклонът на терена, вероятните придвижвания на земните маси и подкопаването на обособени сектори вследствие на застрояването и придвижването на тежка механизирана техника, обслужваща градежите “, декларират от ВиК-Варна за следващата повреда в града.

Аварията породи тази заран на улица " Петър Скорчев “, на към 70 метра от мястото, където преди по-малко от месец отново се скъса магистрален тръбопровод. Тогава ВиК-Варна изиска от страната да бъдат отпуснати средства за замяна на стъклопластовата тръба в рисковия сектор с железна. 

Абонатите на ВиК - Варна няма да останат без вода, те още веднъж ще бъдат превключени на аварийно водоподаване до цялостното премахване на повредата, настояват от ВиК сдружението. 

Още след пробива на тръбата през април управлението на водоснабдителното сдружение внесе в " Български ВиК холдинг " АД отчет за положението на водопровода, който аварира за пети път в региона на паметника на Българо-съветската дружба, напомнят от ВиК. Компанията желае да бъдат отпуснати средства за спешно премахване на стъклопластовата тръба в рисковия сектор и слагането на доста по-устойчива железна тръба, написа в известието на ВиК.

Заради следващата огромна повреда в квартал " Бриз " през днешния ден, от пресцентъра на ГЕРБ във Варна разпространиха до медиите писмо, с което централата упорства за незабавната оставка на шефа на " ВиК - Варна " ООД инж. Веселин Русев. 

 

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР