Към днешна дата самолетът остава най-сигурният транспорт в света. В

...
Към днешна дата самолетът остава най-сигурният транспорт в света. В
Коментари Харесай

Безопасни ли са днешните полети със самолет?

Към днешна дата самолетът остава най-сигурният превоз в света. В никакъв случай не би трябвало да имаме място за терзания, когато пътуваме със аероплан. Единствените може би по-критични етапи са етапите на политане, нанагорнище и приземяване. Това показа в утринния блок на Българска национална телевизия авиационният специалист и публицист Александър Богоявленски след последния случай със аероплан в Етиопия.

По думите му през днешния ден по света летят към 400 самолета от злощастния модел "Боинг "-737 Макс, като производството му на този стадий не се чака да бъде спряно.

,,До България се извършват полети с този модел, само че няма български компании, които да имат "Боинг "-737 Макс, защото те работят с малко по-стари модели на "Боинг'', уточни специалистът.

,,Цената не е определяща за качеството на една самолетна компания. Въпреки това все още Африка е най-изоставащият континент във връзка с сигурността на полетите, само че и там нещата се усъвършенстват лека-полека. Не мога да кажа, че има директна взаимовръзка какъв брой нови са машините и вероятността да се доближи до случай. Пак ще повторя, че въздушният превоз като цяло остава най-сигурният превоз в света към днешна дата'', приключи Александър Богоявленски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР