Към днешна дата предсрочни парламентарни избори изглеждат най-малко вероятни, а

...
Към днешна дата предсрочни парламентарни избори изглеждат най-малко вероятни, а
Коментари Харесай

Макар и с отвращение, софиянци ще гласуват за Фандъкова

Към днешна дата предварителни парламентарни избори наподобяват минимум евентуални, а Борисов няма съображение да подава оставка. Това съобщи политологът Петър Чолаков. Според него ГЕРБ се намират в най-хубавата си кондиция от началото на третия си мандат. И въпреки всичко единствено българските жители могат да санкционират ръководещите, като ги сменят.

По мотив идната конкуренция за кмет на София анализаторът изрази подозрение, че на втори тур, какъвто се обрисува сред Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, Фандъкова ще загуби. Някои хора въпреки и с омерзение, ще отидат да гласоподават за нея. По думите на политолога Манолова е доста необикновен претендент, тъй като стана омбудсман под "благосклонния взор на Бойко Борисов и на партия ГЕРБ ".

"Темата за основния прокурор, за предопределения избор на господин Иван Гешев ще бъде употребена от опозицията. Не знам до каква степен тя ще се окаже точката, която ще преобърне нещата. Това е тематика, която не афектира българските жители ", уточни Чолаков пред БНР във връзка избора на основен прокурор малко преди локалния избор. Според него президентът Румен Радев може да се намеси в избора на обвинител номер едно, като върне кандидатурата на Гешев.

Във връзка с зародилото напрежение в неделя сред премиера и президента, специалистът съобщи, че свадите не са в президентството, а в Министерския съвет и напомни горещите тематики организацията по сигурност на храните и приходната организация.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР