Към днешна дата от новата политическа формация Промяната продължава не

...
Към днешна дата от новата политическа формация Промяната продължава не
Коментари Харесай

От `Промяната продължава` не са канили Атанас Пеканов |

Към днешна дата от новата политическа групировка " Промяната продължава " не са разговаряли с Атанас Пеканов да се причисли към политическата групировка, откакто напусне поста си в служебното държавно управление.

Това коментира служебният зам.-министър по ръководство на европейските средства пред публицисти преди присъединяване си в международна кръгла маса " Цифрова и устойчива България: дребните на фокус ".

" Няма такива диалози, заел съм се доста съществено с настоящите задания. Като член на служебния кабинет не мога да заемам позиция, тъй че не сме разговаряли по тези тематики ", съобщи Пеканов. 

Той разгласи, че първо желае да види ясните политики и стратегия на политическия план на двамата някогашни министри - Кирил Петков и Асен Василев, и чак тогава би коментирал дали се вписва в същия профил.

На въпрос по кое време ще бъде импортиран Националният проект за възобновяване и резистентност в Европейската комисия, Пеканов отговори, че всичко зависи от много сложните диалози в областта на енергетиката.

По думите му  " всичко друго е изчистено ", с изключение на тематиката за безвъзмездната финансова помощ. Според него грантовете би трябвало да се усилят в настоящата версия. Всички други планове са съвсем приключени, с изключение на в някои механически елементи. Но в областта на енергетиката предстоят полемики сред Министерството на енергетиката и Европейската комисия. 

Пеканов не пожела да разяснява в какви периоди проектът ще бъде импортиран в Европейска комисия, тъй като в границите на няколко седмици ще би трябвало да се вземат решения, които е трябвало да бъдат взети преди години. Той уточни като образец, че в Националния проект за енергетиката и климат е записано, че през 2035 година България би трябвало да реализира нула % на използването на въглища в енергийния микс, само че пътят до там не е заложен. Именно това ще са и част решенията, които би трябвало да се вземат.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР