Към днешна дата няма изпратени покани до официалните гости за

...
Към днешна дата няма изпратени покани до официалните гости за
Коментари Харесай

От парламента с подробности за поканите до официалните гости за откриването на 48-ото НС


Към днешна дата няма изпратени предложения до формалните посетители за откриването на 48-ото Народно заседание. Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от пресцентъра на Народното събрание във връзка на настояването на някои политически сили в Народното събрание посланикът на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова да не бъде поканена на първото съвещание на новоизбраното Народно заседание.  

В началото на седмицата президентът Румен Радев подписа декрет за привикване на първото съвещание на 48-ото Народно заседание на 19 октомври 2022 година от 9.00 часа. 

Няма изпратена нито една покана до формалните посетители, защото по процедура поканите се изпращат откакто указът на президента се обнародва в " Държавен вестник ", а това ще стане в петък, обясниха от парламентарния пресцентър.

Вчера политическите сили, показани в 48-ото Народно заседание, разискаха на неофициална среща елементи към старта на новия парламент. От " Демократична България " са поискали посланикът на Руската федерация у нас да не бъде поканен на откриването на Народното събрание, против което са възразили от " Възраждане ". За това заяви пред публицисти заместник-председателят на Политическа партия " Възраждане " Петър Петров на излизане от постройката на Народното събрание. Той сподели, че от " Продължаваме Промяната " са подкрепили настояването на " Демократична България ". Петров добави, че към този момент имат уверението на администрацията на Народното събрание, че посланикът ще бъде поканен. По-късно в позиция, изпратена до медиите, от ГЕРБ се оповестиха срещу наличието на съветския дипломат Елеонора Митрофанова на първото съвещание на 48-то Народно заседание. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР