Към днешна дата никакви пари не се предвиждат. Общо заключение

Към днешна дата никакви пари не се предвиждат. Общо заключение ...

Борисов: Трудно ще се намери компромис за парите.


Към днешна дата никакви пари не се предвиждат. Общо заключение какво би се случи, тепърва ще се търси такова решение, защото когато става въпрос за пари, трудно ще се намери решение между по-богатите държави и тези от Централна и Източна Европа.. Обединяваме се около три предложения. Това заяви премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг след заседание онлайн на Европейския съвет по повод кризата, породена от коронавируса.

Дава се възможност да ползваме от неусвоените пари от фондовете, както и да пренасочим пари. От фондовете ни се дава възможност да претрансформираме пари за най-нуждаещите се. В момента все още няма проблем, но когато брутния продукт падне с 2%, тогава според мен ще са необходими трилиони, но първо ще се помогне на страните, които са в еврозоната.

В понеделник "докторски мозъчен" тръст в ЕС ще препоръча мерки общи за всички 27 държави-членки, обяви още Борисов.

Той отново изтъкна, че България е взела бързи и навременни мерки срещу разпространението на COVID-19.

Борисов отново подчерта, че лекарство няма, ваксина няма, надежден тест няма. Мозъчният тръст да препоръча мерки към всички държави членки. Българите повярваха на щаба, а не на тези, които казваха, че някой е пуснал слуха за коронавируса. Бързи, навременни са били нашите мерки, констатира той.

Премиерът отбеляза, че са взели решение да бъде подпомогната Хърватия. 

Сертифицирането на медицинското оборудване, облекла, маски са важни. 

Източник: dir.bg