„Към днешна дата най-уязвимо е украинското небе. Агресорът цялостно и

...
„Към днешна дата най-уязвимо е украинското небе. Агресорът цялостно и
Коментари Харесай

Резников: Днес украинското небе е най-уязвимо

„ Към днешна дата най-уязвимо е украинското небе. Агресорът изцяло и интензивно употребява своя въздушен и ракетен капацитет. Авиацията от всевъзможен тип се прави бомбардиране на мостове, села и цивилна инфраструктура, в това число сериозно значимите и рискови нуклеарни и хидроелектрически централи “, написа той.

Резников отбелязва, че Украйна работи по въвеждането на „ режим на тишина “ и отварянето на филантропични коридори. „ Надяваме се, че филантропичният кулоар ще проработи и ще можем да извеждаме цивилни “, изрази вяра той.

По отношение на настоящата обстановка в регионите той означи, че въоръжените сили на Украйна управляват обстановката, удържат границите и минават в контранастъпление, отблъсквайки врага.

„ Основните старания на окупаторите са ориентирани към покрайнините на Киев и отслабването на съпротивата в блокираните от тях обитаеми места. Защитниците на град Киев не престават да отблъскват офанзивата на врага, нанасяйки провали “ споделя още министърът.

„ Военновъздушните сили на въоръжените сили на Украйна отблъскват въздушните удари на съперника. Те не престават да водят систематични бойни дейности, с помощта на които съветските нашественици към този момент са изгубили 39 самолета и 40 хеликоптера “, осведоми още той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР