Към днешна дата имаме нов сигнал, който е получен в

...
Към днешна дата имаме нов сигнал, който е получен в
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва има ли купуване на гласове в Смолян и Неделино

Към днешна дата имаме нов сигнал, който е получен в Районна прокуратура - Смолян. Той е за нарушаване на член на Общинската изборна комисия в Смолян, който бил влезнал в помещението не по регламента, очакван от изборните правила. Веднага е разпоредена инспекция и чакаме в къси периоди да ни рапортуват материалите от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Смолян, съобщи зам.-окръжният прокурор Недко Симов.
„ С най-новия сигнал в районна прокуратура - Смолян, сигналите стават общо 17. Имаме формирано единствено едно досъдебно произвеждане по сигнал още от преди изборния ден. То е за образуване и предложение на имотна полза за да бъдат стимулирани гласоподавателите да подадат гласа си в интерес на избран претендент, коалиция или партия в град Смолян. По него следствието не е завършило. Нямаме привлечено лице, когато се съберат задоволително доказателства за виновността на несъмнено лице в осъществяване на закононарушението, тогава то добива качеството на обвинен с привличането му под наказателна отговорност “, изясни Симов.
В районна прокуратура - Смолян на 27-ми са постъпили общо 8 сигнала. По три от тях са постановени решения за отвод да се образува досъдебно произвеждане, другите са докладвани за решение. По двата има постъпил самоотвод. В периода са за изговаряне и чакаме скоро да има такова. Един отвод имаме по сигнал от 28-ми октомври.
На 29-ти имаме два сигнала, постъпили в районна прокуратура - Смолян, които към момента са в полицията за инспекция.  
Второто досъдебно произвеждане се следи от Районна прокуратура - Златоград. Там е по член 167, ал.2 от Наказателен кодекс - за самото предложение на имотна полза. Вие сте осведомени с този случай, при който в YouTube има клип, на който се дават пари за гласоподаване. Там следствието също не е завършило и нямаме обвинен.  
Общо в РП-Златоград, има 11 постъпили сигнала. По един има формирано досъдебно произвеждане. Другите преписки са решени с отвод да се образува досъдебно произвеждане заради липса на данни за осъществено закононарушение.
В Районна прокуратура – Девин, до края на изборния ден бяха постъпили 4 преписки, една от които е отпреди изборите и решена с отвод. Другите три са от изборния ден и те също са решени с отвод да се образува досъдебно произвоство заради липса на данни за осъществено закононарушение.
В Оперативна програма - Смолян, е имало единствено един сигнал, който е минал преди изборите и е препратен по подготвеност на районна прокуратура – Смолян, тъй като тези престъплениия са подсъдни на първа инстанция на Районен съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР