Към днешна дата числеността на персонала на руските представителства в

...
Към днешна дата числеността на персонала на руските представителства в
Коментари Харесай

Общо 21 са руските дипломати в България

Към днешна дата числеността на личния състав на съветските представителства в България е 21 дипломатически чиновници и двама консулски, както и 16 души административно-технически личен състав. Това уточни служебният министър на външните работи Николай Милков в отговор на въпрос за числеността на дипломатическия личен състав на Руската федерация по време на днешния парламентарен надзор. 

Милков напомни, че с вербална нота от 28 юни Министерство на външните работи е уведомило посолството на Руската федерация за решението на българската страна за понижаване на числеността на личния състав на съветските представителства в България. Тази бройка следва да бъде поддържана в границите на до 23 дипломатически, консулски и длъжностни лица и до 25 административно-технически чиновници, изясни министър Милков. Той означи, че е бил даден 14-дневен период съветската страна да приведе и след това да поддържа тази бройка.

Министър Милков напомни, че въз основа на вербалната нота от 28 юни 70 сътрудници на представителствата на Руската федерация у нас трябваше да изоставен територията на страната до 24 часа. На 3 юли числеността на дипломатическия и административно-техническия личен състав на съветските представителства в България бе доста понижена до 21 дипломатически и 2 консулски лица, и 23-ма административно-технически чиновници, означи той. 

По думите му преди тази дата числеността е била общо 116 души във всички дипломатически и консулски представителства в България.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР