Към днешна дата Бойко Борисов и Севделина Арнаудова не са

...
Към днешна дата Бойко Борисов и Севделина Арнаудова не са
Коментари Харесай

Менко Менков: Всички действия на МВР до този момент са абсолютно незаконосъобразни

Към днешна дата Бойко Борисов и Севделина Арнаудова не са обвинени по нито един случай. Това разгласи юристът на Борисов Менко Менков.

По думите му не може да става дума за бойкот от страна на прокуратурата, а Министерство на вътрешните работи е постъпило нелегално, като е изпратило проверяващ служител на реда, а не следовател да разпита премиера Петков по случая.

" Всички дейности на Министерство на вътрешните работи до този миг са безусловно незаконосъобразни. Досъдебното произвеждане е формирано с първото деяние по следствието на 17 март - денят, в който бяха арестувани господин Борисов и другите двама. С първото деяние по следствието, както изисква законът, беше разпитан министър-председателят Кирил Петков. Щеше да е добре, в случай че това нещо беше направено от следовател ", изясни юристът.

Никакви доказателства не са предоставени на Менко Менков до този миг, не му е известно такива да са събрани или да са постъпвали в прокуратурата.

" В този случай Европейската прокуратура няма безусловно нищо общо, тъй като тя няма пълномощия да проверява подобен тип закононарушения, сългласно регламента на видността и Наказателно-процесуалния кодекс. Единственото доказателство е, че в показанията си господин Петков е декларирал, че е срещнал госпожа Кьовеши предходния ден за тези дейности ", сподели Менков пред Българска национална телевизия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР