Към днешна дата Бойко Борисов и Севделина Арнаудова не са

...
Към днешна дата Бойко Борисов и Севделина Арнаудова не са
Коментари Харесай

Менко Менков: Всички действия на МВР са абсолютно незаконосъобразни

Към днешна дата Бойко Борисов и Севделина Арнаудова не са обвинени по нито един случай. Това разгласи юристът на Борисов Менко Менков пред.

По думите му не може да става дума за бойкот от страна на прокуратурата, а Министерство на вътрешните работи е направило незаконосъобразни дейности, като е изпратило проверяващ служител на реда, а не следовател да разпита министър-председателя по случая.

" Всички дейности на Министерство на вътрешните работи до този миг са безусловно незаконосъобразни. Досъдебното произвеждане е формирано с първото деяние по следствието на 17 март - денят, в който бяха арестувани господин Борисов и другите двама. С първото деяние по следствието, както изисква законът, беше разпитан министър-председателят Кирил Петков. Щеше да е добре, в случай че това нещо беше направено от следовател ", изясни юристът.

Никакви доказателства не са предоставени на Менко Менков до този миг, не му е известно такива да са събрани или да са постъпвали в прокуратурата.

" В този случай Европейската прокуратура няма безусловно нищо общо, тъй като тя няма пълномощия да проверява подобен тип закононарушения, сългласно регламента на видността и Наказателно-процесуалния кодекс. Единственото доказателство е, че в показанията си господин Петков е декларирал, че е срещнал госпожа Кьовеши предходния ден за тези дейности ", сподели Менков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР