Към днешен ден Xiaomi заема второ място по продажби в

...
Към днешен ден Xiaomi заема второ място по продажби в
Коментари Харесай

Xiaomi се бори със Samsung за индийския пазар

Към сегашен ден Xiaomi заема второ място по продажби в Индия, изоставайки от Samsung. Но благодарение на Mi Mix 2 китайският производител се надява да усъвършенства своите позиции.
В момента, второто място на Xiaomi се обезпечава от продажбите на смарт телефони от начално и приблизително равнище, сходни на Redmi 4A и Redmi Note 4, доста известни в тази страна заради относително ниската си цена. Населението в Индия не е богато, само че употребява от ден на ден мобилни телефони. Докато преди година междинната цена на закупуваните от индийците смарт телефони бе $127, през днешния ден тя е към този момент $157, което е значителен растеж от към една четвърт.



Това не е доста добре за китайската компания Xiaomi , тъй като се трансформира самата конструкция на най-търсените от Индийците смарт телефони и последователно стартират да се търсят по-скъпи устройства. За да може да се конкурира с по-скъпите модели на Samsung и да се ускори позициите измежду смарт телефоните от по-висок клас, Xiaomi изкарва на индийския пазар флагманския телефон Mi Mix 2. Неговите продажби ще започват през месец ноември тази година при цена към $500. Сега на процедура всички пазарни анализатори се питат, дали Xiaomi ще успее да стане номер 1 в Индия и напомнят, че през 2015 година компанията бе №1 по продажби в Китай, а в този момент е към този момент на пето място.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР