Към днешен ден производителите едва започват усвояването на 7 nm

...
Към днешен ден производителите едва започват усвояването на 7 nm
Коментари Харесай

TSMC строи завод за производството на процесори чрез 3 нанометров технологичен процес

Към сегашен ден производителите едвам стартират усвояването на 7 nm софтуерен развой, а най-големият производител на чипове стартира градежа на нова фабрика за производството на процесори посредством 3 нанометров софтуерен развой. Заводът ще бъде ситуиран в южен Тайван.

TSMC към този момент получи разрешението за градежа на новата фабрика. Тя ще се намира в Южния тайвански теоретичен парк в Тайнан. Плановете са 20% от нужната за производството сила са бъде от възобновими източници. Предвижда се пречистването и повторното потребление на 50% от водата.

TSMC влага $20 милиона в новата фабрика. Самото строителство е планувано за началото на 2020 година, а началото на всеобщото произвеждане – в края на 2022 или началото на 2023 година.

Цената на създаването и на оборудването неведнъж нараства с всеки нов софтуерен развой. С всяка нова стъпка в това направление остават все по-малко производители. Така да вземем за пример, при прехода към 7 нанометров софтуерен развой останаха единствено трима: TSMC, Intel и Samsung. Компанията GlobalFoundries се отхвърли от конкуренцията. Intel също изпитва проблеми и отсрочи излизането на своите 10 nm чипове за 2019 година. Intel даже се завърна към 22 нанометров софтуерен развой при някои свои чипсети, с цел да освободи индустриални мощности.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР