Към днешен ден пазарът на браузърите е разделен предимно между

...
Към днешен ден пазарът на браузърите е разделен предимно между
Коментари Харесай

Mozilla представи Firefox Reality за VR шлемове и очила

Към сегашен ден пазарът на браузърите е разграничен най-вече сред Гугъл Chrome и Mozilla Firefox. Първият браузър има по-голяма публика, а репутацията на втория е добра.

Днес Mozilla показа браузъра Firefox Reality , който е първият браузър с формалната поддръжка на VR шлемовете Oculus, Daydream и Viveport. Mozilla още през месец април разгласи проектите си да предложи VR браузър. Сега притежателите на изброените шлемове за виртуална действителност ще могат да оценят свършената от разработчиците работа.



Firefox Reality е основан от нулата. Програмистите са вложили доста сили с цел да може взаимоотношението с браузъра да бъде допустимо най-натурално, комфортно и интуитивно. Масово се употребява гласово подаване на команди.

Въпреки че браузърът е изработен от нулата, потребителите ще видят във Firefox Reality доста общи неща с обичайните браузъри. VR версията на Firefox се базира на енджина Quantum, който се употребява на процедура във всички платформи. Благодарение на него Firefox Reality работи оптимално бързо.



Това е едвам първата версия и някои функционалности към момента не са включени. Например, няма опция за основаване на отметки и не може да се гледа 360 градусово видео. Разработчиците дадоха обещание допустимо най-бързо да показват тези функционалности.

Сорс кодът на Firefox Reality за другите VR шлемове е оповестен в GitHub.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР