Към дългия списък от хора, които биха искали Великобритания да

...
Към дългия списък от хора, които биха искали Великобритания да
Коментари Харесай

Хаосът около Brexit създаде отбор от резервни евродепутати

Към дългия лист от хора, които биха желали Англия да не взе участие в изборите за Европарламент, са и 27 имена на определени европeйски депутати, които не знаят по кое време ще отидат в Страсбург.
При евровота предишния месец бяха определени 751 евродепутати – плюс 27, които ще стартират работа едвам когато (или ако) се случи Brexit, разяснява изданието Politico, представено от БГНЕС.
" Това е странна обстановка ", сподели Линеа Сьогард-Лидел, която завоюва място за демократичната партия " Венстра " в Дания. " Никой не знае какво ще се случи. Може би ще бъда в подготвеност пет години или няколко месеца “.
Ако Brexit се беше случил, както беше планувано в края на март, новият Европейски парламент към този момент щеше да се сбогува със 73-та английски евродепутати. След Brexit проектът е да се преразпределят 27 от английските места в 14 страни членки, за които Европейски Съюз счита, че са незадоволително показани. Останалите ще бъдат държани в запас за всяко бъдещо разширение на блока.
Но увеличението на периода на английското еврочленство в последната минута до края на октомври допуска смяна в аритметиката. Вместо понижаване на общия брой на членовете на Екологичен потенциал и преразпределението на английските места, Народното събрание остава със същия размер като в последния мандат. Това значи, че група от определени членове на Европарламента в този момент са неспособни да заемат местата си, до момента в който британците най-сетне не изоставен.
Сьогард-Лидер е възнамерявала да се реалокира в Брюксел с приятеля си, в случай че бъде определена. " Това има огромен резултат освен върху професионалния живот, само че и върху персоналния ми живот ", сподели тя.
Други „ аварийни играчи “ също са разочаровани от разрешаването на това състояние. " Европа, която ни сложи в тази гротескна обстановка, това е Европа, на която би трябвало да сложим край ", сподели Сандро Гози, някогашен министър в държавното управление в Италия, който беше определен в листата на „ Република, напред! “ във Франция.
Въпреки че е против Brexit, Гози упреква Европейския съвет, че се съгласи да даде на Англия повече време, с цел да одобри договорката за Brexit. " Бих бил доста благополучен, в случай че Англия реши да остане или да се причисли още веднъж, само че (би било) извънредно неправилно ново отсрочване след 31 октомври ", означи той.
Това значи, че Гози и други съперници на Brexit в патова обстановка са в странна позиция - да се придържат към това, на което се опълчват, с цел да заемат местата си в Европарламента.
Бари Андрюс от " Фиана Фойл ", който завоюва място в Дъблин, явно би предпочел в никакъв случай да не заема мястото си в Брюксел, в случай че това значи, че Англия ще остане в Европейски Съюз. " Надявам се, че Brexit в никакъв случай няма да се случи ", разяснява той. " Ирландия е наранена от Brexit повече от всяка друга страна членка. Очевидно е, че е странна и невиждана позиция да съм определен ".
Макар и определени в страните си, тези 27 евродепутати „ нямат специфичен статут “, сподели чиновник на пресслужбата на Европарламента, до момента в който не се случи Brexit. С други думи, съгласно позицията на Европейски Съюз, тези хора, въпреки и спечелили вота, са просто представители на обществеността, до момента в който Англия не си тръгне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР