Към България все още нямаме и се надяваме, че няма

...
Към България все още нямаме и се надяваме, че няма
Коментари Харесай

Гранична полиция: Няма мигрантски натиск към България

Към България към момента нямаме и се надяваме, че няма да имаме, засилен мигрантски напън. Това заяви шефът на Гранична полиция основен комисар Светлан Кичиков на брифинг тази заран.

Има единични случаи на опити на прекосяване на границата, само че няма нещо, което да е притеснително, увери основен комисар Кичиков.

" Към този час има два опита за прекосяване на границата с дребен брой хора. Както ви споделих, нищо по-различно от предходните дни”, сподели шефът на Гранична полиция.

" Към момента не е належащо да изпращаме войска по границата, само че имаме подготвеност ", уточни Кичиков. На границата в този момент са ситуирани екипи на жандармерия и чиновници от регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи.

В петък се появиха известия, че Турция няма да пречи повече на мигрантите, които желаят да се насочат към Европа.

От Европейската комисия разясниха, че към този момент Анкара не е заявявала публично, че няма да извършва съглашението с Европейски Съюз, съгласно което се задължава да задържа мигрантите на своя територия.

Премиерът Бойко Борисов организира телефонни диалози с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, както и с председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителя на Европейски Съюз Шарл Мишел във връзка със създалата си ситуация
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР