Към 9 септември украинските сили са освободили около 2500 кв.км

...
Към 9 септември украинските сили са освободили около 2500 кв.км
Коментари Харесай

Украинците са освободили 2500 кв.км в Харковска област и създават "котел" за окупаторите в Изюм

Към 9 септември украинските сили са освободили към 2500 кв.км от територията на Харковска област в хода на своето контранастъпление. Това заяви вашингтонският Институт за проучване на войната (ISW).
 
Анализаторите на института означават, че украинските сили са достигнали покрайнините на Купянск и настъпват към Изюм от северозапад, североизток и югоизток. В околните се чака да бъдат прерязани всички съветски наземни линии за връзка и доставяне на окупаторите в Изюм. 
 
От ISW прибавят, че ВСУ могат да разбият съветските позиции към Изюм, в случай че пресечен съветските наземни линии за връзка на север и юг от града. Украйнските войски не престават своето контранастъпление към Купянск и Изюм и подхващат ограничения за изолацията на съветската Изюмска войскова формация.
 
По информация на ISW, Кремъл е изпратил армия и техника в Харковска област в отговор на ефикасните украински интервенции. За подсилване на съветската формация в региона на окупираната Херсонска област, Москва е изпратила част от т. н. " кадировци ", Tik-Tok смешниците на диктатора Кадиров. 
 
Подразделението, наброяващо до 1300 души е образувано напълно на етнически принцип, заяви в утринната си сводка за положението по фронтовете на Украйна в събота Генералният щаб на ВСУ.
Руската армия 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР