Към 2100 г. екстремните климатични явления вероятно ще водят до

...
Към 2100 г. екстремните климатични явления вероятно ще водят до
Коментари Харесай

Проучване: Екстремните климатични явления ще водят до смъртта на 150 хил. души в Европа

Към 2100 година рисковите климатични феномени евентуално ще водят до гибелта на 150 хиляди души годишно – освен това цифрата е единствено за Европа. То е към 50 пъти по-голямо от оценките, които имаше досега.

Стряскащите резултати са от огромно изследване на заканите, свързани с климатичните промени, извършено във всички страни от Европейски Съюз, както Швейцария, Норвегия и Исландия.

Според проучването, оповестено в списание „ Лансет планетари хелт”, най-тежко ще бъдат наранени страните в Южна Европа.

Най-опасни от всички рискови климатичния феномени са горещините. Освен тях обаче на качеството на живот и на предстоящата негова дълготрайност въздействат още внезапните захлаждания, засушаванията, горските пожари, наводненията и бурите.

Климатичните промени са една от най-големите закани пред здравето на хората през XXI в., показва Джовани Форциери, един от създателите на изследването.

Освен в случай че световното стопляне не се ограничи – и то в незабавен порядък, и не бъдат взети подобаващи ограничения, близо 350 млн. европейци ще бъдат излагани на рискови климатични феномени, освен това постоянно – всяка година, прибавя той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР