Към 21 март сутринта 142 станаха положителните проби за коронавирус

...
Към 21 март сутринта 142 станаха положителните проби за коронавирус
Коментари Харесай

Стигнахме до общо 142 положителни проби, на картата се отбеляза и Шумен

Към 21 март сутринта 142 станаха позитивните проби за ковид в България. Новият град, който се отбелязва на картата с инфекцията е Шумен .

Това стана ясно на постоянния брифинг на Оперативния щаб. Това значи, че новите случаи от през вчерашния ден са 25.

Пациентът в Шумен е признат в инфекциозното поделение с грипоподобна симптоматика, кашлица и зной. Той е ясна епидемиологична пътека към Банско.

От заболелите 84 са мъже, 58 са дами, междинната възраст е 42 години , най-малкият открит е на 4 години, а най-възрастният - на 81 години.

Трима души, открити с ковид, са умряли , като при тези числа смъртността у нас е 2.1%. Генерал Венцислав Мутафчийски акцентира, че този % не е доста меродавен, защото натрупалите се случаи и цифрите са незадоволителни.

Днес следва общо трима души да бъдат изписани - един от ВМА и двама в Плевен . Те могат да се смятат за излекувани и оздравели, след негативните проби, които са дали. Изписването ще става с болничен от 30 дни с карантина - предлага се на тези хора да си стоят у дома и да не излизат.

Повечето от установените пациент са в леко положение до приблизително тежко . Те се намират в домашни условия. В лечебните заведения се намират пациенти със приблизително тежко към тежко положение .

Във ВМА има двама пациенти със заплашваща дихателна непълнота и вероятността да бъдат интубирани е действителна.

Оперативният щаб показа и защитните ограничения на медиците, които изследват инфектираните с ковид . Медиците, които работят на първа линия, ще бъдат оборудвани предпочитано с такива шлемове, каквито Мутафчийски показа. Те са българско произвеждане. По 200 шлемове дневно ще се създават у нас.

Предстои медиците да бъдат снабдени и със специфични защитни маски, които наподобяват на ски очила.
 Започваме произвеждане на защитни маски, шлемове и очила
Започваме произвеждане на защитни маски, шлемове и очила

До 40 000 маски и над 3000 шлема дневно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР