Към 21 март потвърдените случаи на коронавирус във Великобритания са

...
Към 21 март потвърдените случаи на коронавирус във Великобритания са
Коментари Харесай

500 хил. до август? Доколко верни са прогнозите за жертви на Covid-19 във Великобритания


Към 21 март доказаните случаи на ковид във Англия са 3 983, откакто 66 976 души са били тествани. Починалите са общо 177.

Според компютърен модел, създаден от Импириъл колидж в Лондон и употребен от английското държавно управление, половин милион души може да починат в страната от ковид, в случай че не бъдат взети превантивни ограничения.

Същият модел предвижда 250 хиляди жертви , в случай че се предприеме тактика за въздържане, от каквато към този момент английските управляващи се отхвърлят, преминавайки към ограничения за закъснение на пика на епидемията, съобщи Би Би Си.

Именно тези данни накараха държавното управление да разгласи в понеделник, че в страната се вкарват най-строгите от Втората международна война насам ограничения по ограничение придвижването на хората. На жителите бе предложено да не посещават заведения за хранене, пъбове, театри, кина, клубове, фитнес зали и по опция да работят от къщи. В петък вечерта министър председателят Борис Джонсън разпореди ефикасното затваряне на всички тези обекти, с цел да се забави разпространяването на вируса.

Макар досегашните ограничения за обществена изолираност да бяха пожелателни и не се съблюдаваха изключително прецизно, отрицателните последствия за стопанската система са налице – доста работни места са застрашени, затворени са учебните заведения, анулират се изпити.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР