Към 21.00 часа протестиращите все още остават на площад Независимост

...
Към 21.00 часа протестиращите все още остават на площад Независимост
Коментари Харесай

Очаква се протест пред централата на ДПС

Към 21.00 часа протестиращите към момента остават на площад " Независимост " в триъгълника на властта, само че се чака довечера обичайното шествие да промени своя маршрут и да се насочи към централната на Движение за права и свободи , заяви БНР.

От трибуната юрист Николай Хаджигенов от " Отровното трио " разгласи, че изненада тази към този момент е, че шествието ще има различен маршрут - не до Орлов мост, а до централната централата на Движение за права и свободи на бул. " Стамболийски ".

Той изясни, че повода е, че от Движение за права и свободи държат на основния прокурор Иван Гешев, до момента в който протестиращите упорстват и за неговата оставка, както и за " изцяло държавно творчество на Движение за права и свободи в продължение на 30 години ".

Очаква се постройката на Движение за права и свободи да бъде замервана с яйца.

Адвокат Хаджигенов сподели още, че тематиката на четвъртото подред " Велико национално въстание ", което скоро ще бъде планувано, ще бъде " Лебедово езеро ", поради управлението на Министерство на вътрешните работи и че протестиращите ще чакат жандармеристите да бъдат с балетни пачки.

По-рано довечера беше блокирано придвижването в центъра на София, откакто протсетиращите затвориха бул. " Цар Освободител " с камиона с озвучителна техника. Движението по бул. " Дондукоков " е обикновено.

Исканията на протестиращите остават непроменени - оставка на държавното управление на Борисов, на основния прокурор Гешев, длъжностен кабинет и почтени предварителни избори .

Площад " Независимост " беше озвучен от рок шлагери.

Протестиращите разясниха:

" Изходът от обстановката е в действителност оставката на премиера Бойко Борисов. Виждаме, той продължава от мобилния си щаб да се заяжда с президента на републиката. Това за мене е една комплексарска постъпка. Но пък хората са упорити ".

" Няма да отстъпим. Ако Борисов желае разговор, да пристигна тук и да го води. Само че той 78 дни се крие, ръководи страната от една джипка, не е ясно въобще къде е, пуска някакви фейсове ".

" Виждаме, че страната се ръководи по индиански ".

Междувременно към 50 души се включиха в обичайното за четвъртък протестно шествие в Пловдив. Те минаха в началото по централната пешеходна улица . След това блокираха бул. Цар Борис Трети Обединител в посока Сточна гара, както и кръстовището с бул. Христо Ботев.

Демонстрантите обявиха, че настояванията им остават непроменени - оставка на премиера Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев. Протестът протича умерено.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР