Към 2015 г. се изчислява, че има общо 3.5 милиона

...
Към 2015 г. се изчислява, че има общо 3.5 милиона
Коментари Харесай

Защо един банкомат държи рекорд на Гинес

Към 2015 година се пресмята, че има общо 3.5 милиона сложени банкомати по целия свят. Най-високият от тях обаче е ситуиран на забележителна височина на тероторията на пакистанско-китайската граница.
 Панамериканска автомагистрала и какъв брой е дълъг най-дългият авто път в света
Най-дългият авто път в света

Магистрала като никоя друга

На невероятната надморска височина от 4693 метра , банкоматът е на върха на прохода Хунджераб . Това е най-високият асфалтиран граничен пункт в света и стигането до там е едно от най-драматичните пътувания на планетата.

Скалистите покрити със сняг планински върхове Каракорум ограждат нищожни вътрешни региони, а националният парк Хунджераб - дом на снежни леопарди и мархорски кози - националното животно на Пакистан - се простира докъдето стига погледът.

Машината, която влиза в върховете на Гинес за най-високо разположения банкомат в света , работи като всяка друга може да се употребява за изтегляне на пари в брой, заплащане на сметки за комунални услуги и осъществяване на междубанкови преводи на средства.

Националната банка на Пакистан искаше да покаже уменията си, като конфигурира банкомата на допустимо най-висока надморска височина като част от зелената им самодейност.

Банкоматът употребява слънчева и вятърна турбина за зареждане. Той е в началната точка на китайско-пакистанския стопански кулоар, район, който се радва на доста туристи и нормално туристите са главните консуматори на банкомата. Но освен.

" Наистина, някои слагат под подозрение изгодата от банкомат на толкоз далечно място. Но постоянно забравяме хората, които охраняват нашите граници 24/7 ", споделя пред BBC един от граничните охранители.

" Те може да са незначителни на брой, само че постоянно живеят в самия голям парк и нямат друга опция, с цел да трансферират заплатите си на своите близки и фамилии. "

Баноматът е инсталиран на 6 септември 2016 година На 18 ноември 2016 година е почетен с купа от Книгата на върховете на Гинес. Първоначално купата за най-голям банкомат е държана от Union Bank of India, която конфигурира своя банкомат през 2007 година на Nathu-La - древен планински проход, открит по Пътя на коприната, който се намира на към 4359 метра над морското ниво в региона Купуп, Индия.

Като оставим настрани банкомата в Хунджераб, пакистанско-китайската граница е и един от най-интересните гранично-пропускателни пунктове в света, защото трафикът минава от ляво на дясно шофиране, до момента в който се движим от едната страна на границата към другата .
 Естония, остров Хийумаа и това ли е най-дългият мразовит път Европа
Пътят, по който коланите са неразрешени

Какви са разпоредбите на придвижване по най-дългия мразовит път Европа

От пакистанската страна цялото придвижване е ляво, до момента в който от китайската страна придвижването е дясно. Следователно целият трафик би трябвало да премине от дясно шофиране, когато пресичаме от Китай, към ляво шофиране, когато сме към този момент в Пакистан.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР