Към 20 март ще има възможност да премахнем всички ограничителни

...
Към 20 март ще има възможност да премахнем всички ограничителни
Коментари Харесай

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Властта обяви падането на “зеления сертификат”

" Към 20 март ще има опция да премахнем всички ограничаващи ограничения, произлизащи от зеления документ. Той ще остане единствено за пътувания. " Това разгласи министър председателят Кирил Петков на ексклузивен брифинг в Министерски съвет.

" Червеният цвят отстъпва на жълтия на Ковид картата – влизаме в стадий 2, като чакаме в напълно пай интервал да стигнем и до стадий 1. Цяла България ще е скоро в " зелена " зона. Искаме да отчетем, че успяхме да минем през Омикрон вълната без всеобщо затваряне на учебни заведения и бизнеси – с помощта на методиката на база интензивни кревати и модела, който изчисляваше действителните рискове за здравната ни система ", уточни министър председателят.

Той уточни, че държавното управление ще продължи да подтиква имунизацията. " Ще мотивираме българите да се имунизират, тъй че идващите талази да са все по-малки и с по-малко въздействие върху здравната система ", сподели той.

Петков регистрира, че са сложени 800 000 ваксини за 60 дни. " Много от тях бустерни, само че и това оказа помощ да минем през вълната ", разяснява Петков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР