Към 20 април системата за електронни винетки функционира устойчиво. Това

...
Към 20 април системата за електронни винетки функционира устойчиво. Това
Коментари Харесай

Аврамова: Реализирани са над 2 млн. продажби на електронни винетки

Към 20 април системата за електронни винетки действа стабилно. Това сподели министърът на районното развиване Петя Аврамова по време на чуването си в Регионална комисия за напредъка по въвеждането на електронната система за таксуване, съобщи „ Фокус “
„ Основен приоритет в активността на националното тол ръководство беше въвеждането в употреба на стадий 1, а това е в действителност таксуването на база време, по този начин наречената електронна винетка “, уточни министър Аврамова.
" От 1 март е въведен модул за предварителна защита на дублирани заплащания за електронни винетки ", разкри Аврамова. По думите ѝ след въвеждането на този модул са открити 10 такива заплащания по-банков път. Тя уточни, че защото става дума за банкови заплащания, сходен надзор не може да бъде осъществен.
В интервала са обработени 7 932 заплащания по банков път, като ръчно са обработени 746 заплащания, за които е била нужна спомагателна информация, някои от които на стойност над 50 хиляди лева
В рамките на отчетния интервал 738 007 картови транзакции са минали през режим наблюдаване, като някои от тях са били тотално проследявани. В бранш „ Управление на заплащанията “ са обработени 1307 тъжби и заявки на жители и компании, като са възобновени суми по двойни заплащания по отношение на 396 преписки “, разяснява Аврамова.
„ Към 20 април посредством елeктронната система за пътно таксуване на база време са осъществени 2 755 821 броя продажби на обща стойност 182 997 922 лева 82 % от приходите са от таксуване на пътни транспортни средства до 3, 5 тона, леки и лекотоварни коли. 3% са от коли с тегло сред 3, 5 и 12 тона. 15 % са вследствие на закупени електронни винетки за коли над 12 тона “, заяви районният министър.
Министърът изясни възприетият дружно с консултантите от Световната банка метод. „ В бранша от 3,5 до 12 тона сме търсили оптимално на ниска цена вид, дори разновидността, който сме предложили е най-евтин в Европа, тъй че да защитим дребния бизнес, който прави ежедневните доставки на хранителни артикули “, уточни министърът.
В бранша за транспортни средства над 12 тона Аврамова означи, че цените, които са показали на превозвачите, са междинни за Европа.
„ При рейсовете правилото, който сме желали да се съблюдава е средствата, които досега сме събирали от автомобилните транспорти като винетни такси да събираме и в бъдеще, единствено че тя да бъде преразпределена вътре в бранша и то по обективен метод “, сподели Аврамова.
По думите ѝ концепцията е тези, които пътуват повече да заплащат повече.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР