Към 15:15 ч. има данни за шестима души, които са

...
Към 15:15 ч. има данни за шестима души, които са
Коментари Харесай

Шестима са хоспитализирани след сутрешния протест

Към 15:15 ч. има данни за шестима души, които са приети в болница в столични лечебни заведения след утринните конфликти по време на антиправителствения митинг пред новата постройка на Народното събрание. В Първа градска болница е настанен тв оператор с химическо изгаряне на окото (б.ред. - това е Борислав Мавров от bTV), във ВМА има един настанен в токсикологията след обгазяване, четирима души пък са в МВР-болница. Данните бяха изнесени от шефа на ЦСМП-София доктор Георги Гелев и шефа на РЗИ-София Данчо Пенчев.

Д-р Гелев заяви, че от Спешна помощ са получени над 50 сигнала до 15:15 ч., свързани с митингите, плюс към 30 подправени. Обслужени са общо 38 души - протестиращи и служители на реда, като 17 от тях - на място, след което са били освободени. През ИСУЛ пък са минали общо 22-ма души, от които 18 души (10 служители на реда и 8 цивилни) са били прегледани в незабавния очен кабинет. Всички са освободени. Спешните медици са обслужили и шестима арестувани в Първо, Четвърто и Пето РПУ. Отречен бе слухът за намушкан с нож служител на реда.

През цялото време на митингите е имало на място два екипа на Спешна помощ и две коли за спешна помощ на пожарната. " Ангажирани бяха общо 7-8-10 екипа за обслужване на протестиращи, което лишава останалите жители от столицата от своевременна незабавна здравна помощ ", уточни доктор Гелев. Той уточни като образец и случай на пациент с инфаркт, поради който незабавно е бил партерен аероплан. Заради липса на свободен екип, се наложило един от двата екипа на митингите, да се насочи към летището.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР