Към 12.30 часа продадените зелени билети от пунктовете на градска

...
Към 12.30 часа продадените зелени билети от пунктовете на градска
Коментари Харесай

Над 42 000 зелени билета са продадени до обяд в София

Към 12.30 часа продадените зелени билети от пунктовете на градска подвижност, касите на метрото и от водачите на транспортните средства са над 42 000. Това сподели изпълнителният шеф за Центъра на градска подвижност Христиан Петков.

„ Гражданите към момента имат опция да си закупят билет през своя телефон от нашето мобилно приложение. За съпоставяне с първият път, когато предприехме тази мярка за „ зеления билет “ - 28 януари 2018 година, тогава бяхме продали малко над 23 хиляди билета за целия ден. Сега данните не могат да се съпоставят доста, тъй като тогава, денят беше в неделя, а през днешния ден е работен. Винаги в работен ден, градският превоз се употребява повече и продажбата на билети е по-голяма “, съобщи Петков, представен от " Фокус ".

По думите му пунктовете на градската подвижност продават до 3000 билета на ден, а през днешния ден над 5000.

Седем пъти повече са продадените дневни карти през мобилното приложение на ЦГМ - до обяд това са 700 „ зелени билети “ за 1 лев.

Най-много са продажбите на касите на метрото – 23 000 броя, в рейсовете – 5200. На пунктовете на ЦГМ са закупени към 5600 като за съпоставяне през работен ден броят на продадените билети за еднократно пътешестване са 3300.

„ Към момента информацията, с която разполагам аз, е че на следващия ден няма да има зелен билет. Имайте поради, че в случай че това се наложи, излезе такава заповед от Столична община, ние имаме подготвеност, както и цялата мрежа на градския превоз “, добави той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР