Към 12.30 ч. пътната обстановка на територията на област Русе

...
Към 12.30 ч. пътната обстановка на територията на област Русе
Коментари Харесай

Над 30 населени места в Русе са без ток

Към 12.30 ч. пътната конюнктура на територията на област Русе е към момента усложнена, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града. Пътищата са проходими при зимни условия за леки и леко-товарни коли до 12 тона, като единственият сектор от републиканската пътна мрежа, който към момента е на фаза разчистване, където работят две машини на пътно-поддържащите компании, е пътя сред Обретеник и Ценово.

Пътят Русе – Силистра е затворен за прекосяването на всевъзможни транспортни средства. Почистен е на територията на област Русе, само че в посока Силистра след Сливо поле има доста сектори със снегонавявания. При първа опция и този път ще бъде отворен. В рамките на идващите два часа по пътя I-5 Велико Търново – Русе се чака да стартира пропускането и на товарни коли над 12 тона.

Всички пътища, в това число и до помпените станции територията на община Сливо поле към този момент са почистени.

На територията на региона има над 30 обитаеми места без ток или с отчасти прекратено електрозахранване, като някои от тях са и без вода. Екипите на ВиК оператора и „ Електроразпределение Север “ работят интензивно. Заради многото прекратени електропроводи и паднали дървета е затруднено отремонтирането на много от секторите. В тази връзка регионалният шеф Галин Григоров изиска подпомагане от Министерството на защитата. Всеки миг се чака Военно формирование 32420 да се включи с коли и техника с висока проходимост, тъй че зародилите проблеми по електропреносната мрежа да бъдат отстранени допустимо най-бързо.

Няма бедстващи хора. Имало е закъсали коли с хора на хемодиализа, само че екипите на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, както и на Регионална дирекция „ Автомобилна администрация “ са отреагирали мигновено.

Областният шеф Галин Григоров е в непрекъснат контакт с всички институции, имащи отношение по казуса. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР