Към 11 юли сме започнали разследване по близо 100 производства

...
Към 11 юли сме започнали разследване по близо 100 производства
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Най-много сигнали за изборни престъпления има срещу ГЕРБ и ДПС

" Към 11 юли сме почнали следствие по близо 100 производства по закононарушения, свързани с изборите, и сме ги прецизирали по партии - преди всичко е ГЕРБ, а на второ е Движение за права и свободи. " Това сподели служебният вътрешен министър Бойко Рашков пред кореспонденти във връзка изборните закононарушения от предходния избор. Той взе присъединяване в отбелязването на 50 години от основаването на Института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи.

Рашков уточни, че Министерство на вътрешните работи ще изнесе разбор на сигналите за пазаруване на гласове, по които са формирани производства, като ще бъде регистрирано за коя партия са те. " За да покажем по какъв начин една партия се грижи за правата и свободите на българските жители, притискайки ги да гласоподават тъкмо за нея. Тази статистика е приготвена много от дълго време и аз съм я спестявал досега, само че в този момент ще я изнеса, с цел да защитя името си. Чух изрази, като " принуда " и " антидемократичност ", което е обвързвано с моето име. Няма да разреша да бъде опетнявано името ми от пехливан политици и от случайно хвърлени обвинявания ", сподели още той.

Вътрешният министър разяснява изборните закононарушения поради обвинявания от страна на Движение за права и свободи за полицейски репресии. " Става дума за политическо говорене, което не почива на обстоятелствата. Явно управлението на тази партия има някакъв проблем със личния си електорат, с цел да изнасят лъжи в общественото пространство. Не считам да обръщам съществено внимание на това ", посочи той. " Гражданин е заплашил различен, че би трябвало безусловно да гласоподава за Движение за права и свободи, в противоположен случай няма да получи това, което му е належащо за зимата. История, която се повтаря доста пъти. В полицията се обажда, с цел да се интересува от случая, кметът на обитаемото място. Питал е за какво се задържа техният човек, изтъквам. Техният човек е от Движение за права и свободи ", описа Рашков.

Според него някогашните ръководители на Министерство на вътрешните работи - Христо Терзийски и Младен Маринов, не са предприемали дейности против търговията с избор: " Ние статистически потвърждаваме, че към оня миг, директно подчинените министри на премиера Бойко Борисов, не са правили безусловно никаква активност по отношение на изборите. С изключение на партии отвън ГЕРБ и Движение за права и свободи, да вземем за пример партията на Васил Божков. " " От юли доникъде на септември ние имаме нулева престъпност. Ако Движение за права и свободи не са съгласни да имаме нулева престъпност у нас, апелирам – дано не престават. Съобщи се, че ще има наблюдаващи от европейски структури, с които тази партия поддържа доста тесни връзки, аз нямам нищо срещу ", добави Рашков.

" Вървим след събитията ", беше коментарът на силовия министър във връзка разкритията по " Досиетата Пандора ". Според него се повтаря обстановката със глобените по закона " Магнитски ". И увери, че всички служби работят по случая.

Рашков разяснява и арестите в оръжейния цех " Арсенал ": " Задържани са лица, които са желали да изнесат от страната документи и продукция с фирмено значение. Трябва да се усъвършенства защитата, аз съм сюрпризиран, че е позволено това да се случи. "
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР