Към 10 часа Общото събрание определяше дневния си ред, след

...
Към 10 часа Общото събрание определяше дневния си ред, след
Коментари Харесай

Иван Гешев: Прокуратурата е единствената стабилна институция и последния страж на демокрацията в страната

Към 10 часа Общото заседание определяше дневния си ред, по-късно започва изслушването на тримата претенденти. Изборът ще е идната събота.

Главният прокурор Иван Гешев разгласи прокуратурата за " единствената постоянна институция и последния пазач на демокрацията в страната ".

Обвинител номер едно направи пет минутно одобрение към Общото заседание на следователите, на което магистратите би трябвало да изберат своя представител в идващия Висш правосъден съвет (ВСС).

Иван Гешев, който преди години е бил следовател, посвети част от приветствието си на значимостта на тази специалност и ударите, които тя е понесла през годините, предава БНР.

Той прикани присъстващите да изберат най0добрия всред тримата претенденти, тъй като той ще има виновната задача да брани ползите на следователите в идващия Висш съдебен съвет.

Така стигна до тематиката за независимостта, прокуратурата и заплахата за нея.

Пред магистратите Иван Гешев призна, че допреди две години считал изразите " господство на правото ", " правова страна " и " разделяне на управляващите " за клишета, само че от две години е схванал, че това са полезности, които би трябвало да се пазят, с цел да " не рухне постройката на демокрацията ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР