Към 10:30 часа в Централната избирателна комисия са постъпили 1

...
Към 10:30 часа в Централната избирателна комисия са постъпили 1
Коментари Харесай

ЦИК: 1 жалба и 6 сигнала са постъпили към 10:30 ч.

Към 10:30 часа в Централната изборна комисия са постъпили 1 тъжба и 6 сигнала, заяви представителят на ЦИК Росица Матева. Централната изборна комисия даде брифинг с настояща информация за изборния развой в страната.

Жалбата е от ръководител на СИК, която е работила на 14 ноември, е заменена с решение на ЦИК. Решението на ЦИК остави жалбата без почитание и удостовери решението на РИК-Смолян.

Има подадени няколко сигнала за нарушени изборни права. И двата са свързани с това, че гласоподавателят е бил отвън страната на 14 ноември, подал е заявление, че ще гласоподава там. Съответно е изключен от изборните описи по непрекъснат адрес и попада в листата на заличените лица, само че в последна сметка тези гласоподаватели са съумели да гласоподават като са подали декларация, изясни Матева.

Има и сигнал от жена, която живее непрекъснато в чужбина, среща се в страната, само че непрекъснатият адрес е в Бургас, тя е в София. Направила е питане по какъв начин може да упражни правото си на избор, само че това няма по какъв начин да се случи, тъй като гласуването става по непрекъснат адрес.

Постъпил е и сигнал за предизборна пропаганда, само че той следва да бъде прегледан на идващото съвещание на ЦИК.

Общият брой на гласоподавателите е 6 632 375. В страната гласуваме в 13 234 изборни секции.

749 секции са разкрити отвън страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР