Към 10:30 ч. наше време няма постъпила официална информация от

...
Към 10:30 ч. наше време няма постъпила официална информация от
Коментари Харесай

Във Външно продължават да нямат данни за пострадали българи в Испания

Към 10:30 ч. наше време няма постъпила публична информация от испанските управляващи за потърпевши български жители при терористичната офанзива в Барселона, Испания. Това оповестиха от Министерство на външните работи. Малко по-рано консулът ни в Мадрид разгласи, че има двама български жители, които са в неопределеност след снощния атентат. Те живеят в Барселона и след терористичната офанзива околните им не са съумели да се свържат с тях. Посолството ни в Мадрид продължава да следи обстановката и е в непрекъснат контакт с локалните управляващи. До момента не е постъпила информация за ранен или умрял български жител при случая в Каламбрис. Движението в центъра на градчето е блокирано. Туристите и жителите чакат позволение от органите на реда, с цел да могат да излязат от своите къщи.

По публични данни, с които посолството на Република България в Мадрид разполага, броят на починалите е 13. Други 15 души са тежко ранени, 23 не са в толкоз съществено положение, а 48 са с леки контузии. Пострадалите хора са от 28 разнообразни националности. Сред ранените са жители на Франция, Германия, Холандия, Аржентина, Венецуела, Белгия, Австралия, Унгария, Перу, Румъния, Ирландия, Гърция, Куба, Македония, Китай, Англия, Люксембург, Австрия, Канада, Еквадор, Съединени американски щати, Филипините, Кувейт, Пакистан, Тайван, Турция, Италия и Алжир.

Местните управляващи оповестяват за евентуална връзка сред гърмеж на къща на 17 август сутринта в крайморското градче Алканар, провинция Тарагона, опита за атентат в 1 часа през нощта на 17 против 18 август в Каламбрис, провинция Тарагона и офанзивата в Барселона. Това демонстрира, че Каталуня е била подложена на огромно терористично нахлуване, което се е развивало и има най-малко три оперативни етапи.

Испанското държавно управление разгласи тридневен народен печал от през днешния ден до 20 август. Днес в 12 ч локално време на площад "Каталуня” в Барселона ще се организира формален акт за наказание на атентатите, на който ще участват испанският министър-председател Мариано Рахой, както и водачите на всички парламентарно показани испански партии.

Общественият превоз в Барселона към този момент е съвсем изцяло възобновен. Спирката на площад "Каталуня”, откъдето стартира вчерашният атентат, остава затворена, както и две спирки на метрото в централната част на града. За фамилиите и роднините на потърпевшите са отворени две зали на терминал 1 и 2 на летището в Барселона, където за тях се грижат представители на Червения кръст, каталунската полиция и гражданска отбрана.

Всички български жители, които желаят да получат настояща информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го създадат на дежурните телефони на посолството в Испания: 00 34 913 455 761; 00 34 913 456 651
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР