Към 10,00 часа на 28 октомври общо диагностицираните случаи в

...
Към 10,00 часа на 28 октомври общо диагностицираните случаи в
Коментари Харесай

16 нови случая на COVID-19 в Ловеч и още една жертва на вируса

Към 10,00 часа на 28 октомври общо диагностицираните случаи в област Ловеч са 288, дейни са 189, като 36 от тях на болнично лекуване, а 153 на домашно лекуване и изолираност. Излекуваните са 93. Общият брой на карантинираните лица в региона е 374, оповестиха от Областната администрация на Ловеч.

Новодиагностицираните случаи са 16 разпределени както следва:

За Община Ловеч – 13 случая. На домашно лекуване и карантина: Ловеч – 3 дами на възраст 56-66 г.и 3-ма мъже на възраст от 29 година до 49 година Жените са доктор и медицински сестри от Неврологично поделение на МБАЛ – Ловеч, с.Баховица – 3 дами и 1 мъж надлежно на 42, 33, 29 и 30 година

При опит за осъществяване на епидемиологично изследване две от лицата отхвърлят подпомагане за определяне на контактните им лица. Предадени са на органите на Министерство на вътрешните работи за подпомагане при изследването.

-с. Радювене – жена на 61 година с едно контактно лице в фамилията

-с. Смочан – жена на 80 година, приета в болница в УМБАЛ Плевен и открита като позитивна по време на хоспитализацията, едно контактно лице в фамилията



Хоспитализирани: МБАЛ – Ловеч – мъж на 65 година и жена на 64 година Хоспитализираната жена е доктор от МБАЛ Ловеч, диагностицирана като пациент на Неврологично поделение на МБАЛ Ловеч.

За Община Тетевен – 1 случай. На домашно лекуване и карантина: Тетевен – мъж на 60 година без недоволства с 1 контактно лице в фамилията

За Община Луковит – 1 случай. Мъж на 65 година приет в болница в ИО на МБАЛ Ловеч

За Община Летница – 1 случай. На домашно лекуване и карантина: с. Кърпачево – жена на 38 година



Починало е едно лице, прието в болница в СБАЛББ Троян – жена на 85 година, от с. Малиново, без съпътстващи болести.

Във връзка с диагностицираните 4 случая в Неврологично поделение на МБАЛ-Ловеч със заповед на Директор РЗИ-Ловеч отделението е затворено считано от 15,00 часа на 27.10.2020 година за период от 48 часа, за осъществяване на последна огнищна стерилизация и проучване на неразучения личен състав на отделението. През 48-часовия интервал е обезпечена е хоспитализация на незабавни пациенти към УМБАЛ Плевен.

За всички новорегистрирани лица е осъществено епидемиологично изследване и всички контактни лица ще бъдат сложени под карантина.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР