Към 1 април 2020 г. външният дълг на Русия възлиза

...
Към 1 април 2020 г. външният дълг на Русия възлиза
Коментари Харесай

Руският външен дълг намаля с 8,3%

Към 1 април 2020 година външният дълг на Русия възлиза на 450 милиарда $, което е с 8,3% или 40,8 милиарда $ по-малко, в сравнение с при започване на 2020 година, излиза наяве от материалите на Централната банка на Руската федерация.
" Ключова роля в динамичността на индикатора изигра негативната преоценка заради отслабването на съветската рубла, предава ТАСС.
Най-забележимият резултат от този фактор беше намаляването на насъбрания дълг по дълговите скъпи бумаги на държавното управление на Руската федерация и външните обвързаности с други браншове ", се споделя в известието на регулатора.
Русия остава номер едно измежду разрастващите се стопански системи в целия свят
Русия също по този начин употребява цените на петрола, с цел да понижи външния си дълг. Фискалната нерешителност сътвори бюджетни остатъци, до момента в който запасите на страната в задгранична валута се усилиха. Корпоративният дълг в непознати валути също се намали. Русия си е даже още по-самодостатъчна във връзка с питателните артикули.
Междувременно националната обсада може да коства сред 1.5% и 2% от брутния вътрешен артикул, сочат упования на Руската централна банка. Според най-лошия сюжет на държавното управление предишния месец стопанската система се е свила с 10%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР