Каляри отложи временно партито на Интер (Милано) по случай спечелването

...
Каляри отложи временно партито на Интер (Милано) по случай спечелването
Коментари Харесай

Каляри отложи празника на Интер по случай спечелването на титлата в Серия А

Каляри отсрочи краткотрайно празненството на Интер (Милано) по случай спечелването на шампионската купа в Серия А, откакто измъкнаха 2:2 в 32-ия кръг.

Сега Интер може да вдигне купата другия понеделник в емблематичен мач – дербито на града против Милан. Росонерите имат 83 точки на върха, а Милан е втори с 69 и единствен на доктрина може да поддържа някаква конспирация. Отборът на Каляри записа трети следващ мач без проваляне и се подрежда 14-и, с 4 точки над първия заплашен от изпадане Фрозиноне.

Докато в Интер кадровите проблеми се пооправиха, не можеше да се каже същото за Каляри, който има проблеми във всички линии. На сардинци им липсваха осъдените Нахитан Нандес и Алесандро Дейола, с контузии са Леонардо Паволети, Андреа Петаня и Марко Манкосу, плюс Гаетано Ористанио, благосъстоятелност на Интер, само че отссътващ поради заболяване от тонзилит.

Анголецът Зито Лувумбо първи сътвори заплаха в мача, само че ударът с левия крайник мина на сантиметри край гредата. След това обаче интернистите поведоха, когато Матео Дармиан потегли на скорост и подаде пас обратно, където Алексис Санчес хитро пропусна за Маркус Тюрам. Френският нападател се разписа и стартира да чества, копирайки жестовете на съотборника си Лаутaро Мартинес. Този миг беше исторически, тъй като в Интер означиха серия от 40 следващи мача, в които са отбелязали най-малко един гол.

Гостите от Каляри на собствен ред пропуснаха две благоприятни условия – едната посредством Лувумбо и една посредством Елдор Шомудоров, само че Клаудио Раниери не беше удовлетворен и стартира със промените още в 30-ата минута, изваждайки Якуб Янкто.

Гостите изравниха посредством Шомуродов в 64-ата минута. Лувумбо посрещна топката с тил към вратата, игра с едно допиране с узбекистанеца, който стреля. Топката обаче мина през краката на Бастони и затрудни вратаря Ян Зомер, не съумял да реагира както би трябвало.

10 минути по-късно домакините получиха дузпа, откакто удар с глава на Давиде Фратези се спря в ръката на Йери Мина. От 11-те метра Хакан Чалханоглу не сбърка за 2:1. Но Каляри нямаше желание да се предава и в 83-ата минута се стигна до ново тъждество. При малко съмнителни условия за фаул Джанлука Лападула укроти топката, евентуално с ръка, тя стигна до Никола Виола, който измести с тяло Франческо Ачерби и я изстреля в мрежата на Зомер за повторно.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР