Калцият има множество важни функции в работата на организма. Освен,

...
Калцият има множество важни функции в работата на организма. Освен,
Коментари Харесай

Народен лек за щитовидната жлеза, костите, сърцето и кръвта

Калцият има голям брой значими функционалности в работата на организма. Освен, че основава костна маса и защищава от остеопороза, калцият възстановява работата на нервите и мускулите, контролира работата на сърцето, предотвратява съсирването на кръвта и предизвиква положителния сън. Също по този начин добър е за работата на имунните кафези, както и за здрава кожа и коса.

Многобройни са факторите, които изчерпват калция от организма, а най- доста: физическа интензивност, кафе, алкохол и газирани питиета.

От неналичието на калций са най- доста страдат бременните дами и дамите в менопауза, възрастните мъже, както и лицата, които страдат от храносмилателни разстройства.

Черупката на яйцето съдържа 90% калций и съставлява най-хубавият източник на този минерал, написа lekuvai.bg. Тялото елементарно го всмуква, тъй като черупката от яйце съгласно химическия състав е еднакъв с човешките кости и зъби.

В огромни дози освен лекува признаците на недостиг на калций, само че и предотвратява развиването на остеопороза, оказва помощ при висок холестерол и високо кръвно, а също по този начин предизвиква костния мозък да създава кръвни кафези.

Освен това черупката на яйцето съдържа желязо, мед, манган, цинк, флуор, фосфор, хром и молибден.

Поради това доста специалисти изследват потреблението на смяли черупки от яйца, като естествено и доста дейно презареждане с калций. В взаимозависимост от възрастта препоръчваната дневна доза е 1,5 до 3 грама мляна черупка от яйце.

Лекарство за щитовидна жлеза

Черупките от осем яйца добре се измиват, изсушават се и се смилят на прахуляк и се поставят в сок от два лимона. Оставя се в ледник няколко дни.

След това течността се смесва с един литър ракия и кг мед.

Оставя се да престои една седмица преди приложимост.

Употреба: по една супена лъжица, 2-4 пъти на ден след хранене.

Лекарство за гастрит, язва

Една супена лъжица счукани черупки от яйца се смесват с една супена лъжица смляно индийско орехче. Всичко това се смесва с две супени лъжици лимонен сок. Оставя се в ледник няколко дни. След това се прибавя 100 мл топло мляко.

Употреба: два пъти на ден, заран на празен корем и вечер преди лягане, по една супена лъжица.

За подсилване на организма и пречистване на кръвта

Черупки от 4-5 яйца добре измити се счукват и се слагат в 3 литра вода. Съхранява се в ледник една седмица и се употребява като питейна вода.

Употреба: 2-3 чаши от водата с малко лимонен сок.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР