Калцият е основен минерал, който е най-известен със своята важна

...
Калцият е основен минерал, който е най-известен със своята важна
Коментари Харесай

10 симптома на дефицит на калций

Калцият е главен минерал, който е най-известен със своята значима роля за здравето на костите. Телата ни също по този начин се нуждаят от него за стабилизиране на кръвното налягане, контролиране на хормоналната секреция и за вярно протичане на нервните сигнали. Недостигът на калций в организма може да бъде разпознат от избрани признаци.

1. Суха кожа

Хипокалцемията, или неналичието на калций в тялото, може да да се отрази на кожата, която става люспеста и суха. Дефицитът на калций има тясна връзка с развиването на кожни проблеми като екзема и псориазис.

2. Умора

Недостигът на калций визира изцяло здравето. Ако изпитвате рискова отмалялост, заспалост, липса на сила или имате непрекъснато чувство за леност, не посягайте към енергийните питиета, а се пробвайте да балансирате хранителния си режим с храни, богати на калций.

3. Депресия

Калцият е от значително значение за контролиране на настроението. Този детайл е натурален седатив, който създава успокояващи и релаксиращи резултати.Колкото по-малка е потреблението на калций, толкоз по-депресирани и раздразнителни може да се чувствате.

4. Безсъние

Докато спите, равнищата на калций се повишават и падат, като по-високите равнища настъпват във етапа на бездънен сън. Ако тялото ви има дефицит на калций, най-вероятно няма да имате приемлив бездънен сън. Той е директно обвързван ролята на този минерал в основаването на мелатонина - хормона, който ни оказва помощ да заспим.

5. Парестезия

Парестезията включва куп неврологични признаци, свързани с тежък недостиг на калций. Сред тях може да се появи изтръпване и мравучкане към устата или в пръстите на ръцете и краката, мускулни тремори, нарушено възприятие за досег и даже слаба памет и халюцинации. /24zdrave.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР