Калцият е известен със своята важна роля за здравето на

...
Калцият е известен със своята важна роля за здравето на
Коментари Харесай

Как тялото ни подсказва, че има нужда от калций?

Калцият е прочут със своята значима роля за здравето на костите ни. Чрез него тялото ни стабилизира кръвното налягане, контролира се хормоналната секреция и вярното протичане на нервните сигнали. Но дефицитът на калций може да докара до избрани здравословни проблеми. Ето по какъв начин тялото ни подсказва, че има потребност от калций:

Ако кожата ви стане суха и стартира да се лющи, тялото ви несъмнено сигнализира, че би трябвало неотложно да си го набавите. Обърнете внимание на кожата си, защото, в случай че не се погрижите за нея, можете да развиете кожни проблеми, като екзема и псориазис.

Всеизвестен факт е, че голямото количество калций в тялото се съхранява в костите и зъбите , тъй че те нормално са първите, които страдат от неговият недостиг. Поради неналичието му, зъбите могат да стартират да жълтеят и да стартират да болят.
 зъби ThinkStock/Getty Images
Продължителната отмалялост също е един от признаците за неналичието му. Обикновено тя е съпроводена със унесеност и липса на сила .-->

Установено е, че калцият е от значително значение за контролиране на настроението ни. Редовното му приемане успокоява нервите.

Докато спите, равнищата на калций се повишават. Именно по тази причина неспокойният сън се дължи на неналичието на калций, който от своя страна основава мелатонин – хормонът, който ни оказва помощ да заспим.
 бодърствуване ThinkStock/Getty Images
Калцият играе значима роля в поддържането на здрава имунна система , защото оказва помощ на тялото да се бори против вируси и бактерии. Заради дефицитът на калций ние се разболяваме, настиваме, кашляме и кихаме по-често.

Ноктите също се нуждаят от несъмнено количество калций, с цел да са здрави. Ако страдате от дефицит, ноктите ви стават сухи, слаби и склонни към обелване или разединение.

За да си добавите задоволително калций е нужно да приемате млечни артикули . Другите храни, богати на калций са: смокини, портокали , сусам, спанак и бял фасул .

 И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР